Beautysalon Nynke

Beauty & Waxing

brazilian wax

voor tarieven zie prijslijst

Wat is een Brazilian wax?

De Brazilian wax is een zeer populaire behandeling. Bij deze behandeling wordt al het schaamhaar van de schaamstreek en de intieme delen (schaamlippen, bilnaad en rond de anus)  met wortel en al verwijderd met behulp van een speciale wax. Hierdoor blijven de haren langer weg dan bij scheren.

Male Braz of Boyzilian.
Bij het ontharen van de mannelijke schaamstreek worden alle haren van de penis, scrotum, bilnaad, liezen, anus en schaambeen verwijderd.

Waarom waxen?
Er zijn veel redenen om een Brazilian wax te overwegen. Denkt u aan een vakantie, een dagje naar de sauna of omdat u last heeft van irritatie en ingegroeide haren na het scheren.

Na het waxen blijven de haren langer weg en komen ze dunner, zachter en na enige behandelingen minder terug.

Echter is de meest voorkomende reden simpelweg omdat het mooier en hygiënischer gevonden wordt.

Pijn?
Waxen is niet geheel pijnloos. Veel klanten hebben een rampscenario in hun hoofd wat waxen betreft. Maar het is niet voor niets dat klanten na 4 tot 6 weken getrouw weer terug komen voor de vervolgbehandeling. De wax die ik gebruik hecht alleen aan de haren en niet aan de huid. Dit zorgt ervoor dat het waxen zo prettig mogelijk verloopt. En van te voren een paracetamol innemen wil nog wel eens helpen verzachten. Probeer de Brazilian wax ook buiten de menstruatie te plannen. Je lichaam is dan minder gevoelig.

1e keer?
Natuurlijk! Iedereen die deze behandeling voor het eerst laat doen is een tikkeltje nerveus. Voor mij is dit echter een veel uitgevoerde behandeling. Er is mogelijkheid om je van te voren nog wat op te frissen en uiteraard wordt er wat extra tijd ingepland om je te laten wennen aan deze niet alledaagse behandeling. En er is altijd een handdoek aanwezig op de momenten dat je daar behoefte aan hebt.

Voorbereiding.
Laat de haren groeien! Zeker wanneer je voor de eerste keer komt wil je direct een zo goed mogelijk resultaat. Voorafgaand aan je Brazilian wax neem je thuis een douche. Eventueel kun in de salon voor aanvang van de behandeling nog gebruik maken van verfrisdoekjes.

De behandeling
Als eerst wordt de huid gedesinfecteerd. Daarna wordt er een dun laagje olie aangebracht dat er voor zorgt dat de wax zich alleen aan de haren hecht en niet aan de huid. De warme wax wordt door middel van een spatel op het te waxen gebied aangebracht. De wax wordt harder en dan met een snelle beweging verwijderd. De huid wordt na de waxbehandeling gekalmeerd en verzorgd.

Hoe vaak?
Dat is enigszins afhankelijk van je haargroei. Een herhaalbehandeling tussen de 4 tot 6 weken is vrij normaal. Belangrijk is het om tussentijds niet meer te scheren!

voor tarieven zie prijslijst